lauantai 10. huhtikuuta 2010

Sonnansyöjät sukupuuttoon

Taas kun lueskeli noita yleisesti hyväksyttyjä "terveysjuttuja" niin tuli aikamoinen pahaolo.
Yksi hyvä puoli tuossa virallisessa terveyspolitiikassa on että suosituksia noudattavat kuolevat sukupuuttoon seuraavan 60v aikana.
Toinen vielä loistavampi asia on että oikeasti terveellistä ruokaa syövät säilyvät lisääntymiskykyisinä eikä tulevaisuudessa ole enää mahdollisuus "sekaliittoon".

Tässä muutamia aamun huomioita: 
Maitoa saa nyt väittää terveelliseksi luustolle
"Euroopan ruokaturvallisuusviranomainen EFSA on puoltanut useita maitoon liitettäviä terveysväitteitä. Vahvaan tieteelliseen näyttöön perustuvat väitteet koskevat maidon kalsiumia, proteiinia, D-vitamiinia ja fosforia."
Kysymys kuuluu kuka on maksanut tuon vahvan tutkimuksen?

Ilta Sanomat: 
Syö näin ja jaksat treenata paremmin
Hyvälaatuisia hiilihydraatteja saadaan runsaasti mm. täysjyväviljatuotteista; leivästä, puurosta, myslistä, pastasta sekä kasviksista, marjoista ja perunasta.

Hyvälaatuisia proteiineja saadaan runsaasti esimerkiksi vähärasvaisista maitotuotteista, kalasta, kanasta ja kalkkunasta, vähärasvaisesta lihasta, kananmunasta sekä palkokasveista.
Kysymys kuuluu kuinka paljon saadaan sitten OIKEISTA lähteistä?

Eläköön!
Eläköön!
Eläköön!

3 kommenttia:

 1. Morooo

  Mitänää höyryät, kyllä mulle ainakin tulee ihan
  hyvä olo aamulla maidosta. Kunnon ruisleipää
  oikeeta voita päälle jeps namnam. Ihmiset on
  eläneet satoja vuosia ja lisääntyneet, höpöhöpö
  60 vuodessa, ei ei kyllä elo ja siitostouhu
  jatkuu ja jatkuu....

  VastaaPoista
 2. Edelliseen, että kuulema Kustaa Vaasan aikoihin sotilaan päivän leipä oli pullaviipaleen kokoinen ;), viikossa 200g voita. Viinaa sai neljästä kaheksaan litraan päivässä juomaveden laadun vuoksi.

  Nykysuositukset on jokseenkin monitulkintaisia, julki on vaikia sanoa, ettei nykyravintotieteessä oikeaa tietoa ole nimeksikään. Eniten on kuitenkin lähetty karkuun siinä, ettei osata ittiä kuunnella vaan luetaan muualta mitä oman kehon pitäisi kertoa. Korostuu sitte etenkin jokseenkin ja jossakin määrin hukassa olevilla/ nuorilla, jokka ottaa hömppäjournalismin ja yleistävän/ todellisuuspakoisen ohjeistuksen tositojesta.

  Julkisesti pitäiski keskustella pysähtymistä ja kyselemistä. Miks me syödään ja mistä se ruoka alkujaan tulee, miten esmeks ennen on viljat hapatettu ja siltä vissiin.

  Pitäs puoltaa perinteitä (vanhoi tapoi) sekä ottaa nykytiedon avulla enempi selvää oman maan tarjonnasta, jotta saatas ne insinööritietoa vaativatkin kokemaan luontoäitin kanssa kaveeraamista ;)

  VastaaPoista
 3. Niin en toki puolusta mitään suosituksia, nethän vaan suosittavat, että mitään ei sais ja sitä sun tätä pitäis. ennen vanhaan ruoka oli varmaan aika puhdasta, kun lisäaineita ei ollunna keksitty. Mutta että 60 v sukupuutto, eppäillä soppii, vaikka voin olla väärässäkin, niinku monesti. Sitä ku kuiten suhteellisen terveellisesti on syövinään ja voi suht ok, ni sitä mieluummin panostaa aikansa esmes töihin ja raveihin kuin ravintoasioihin.

  VastaaPoista

Kiitos, olet ansainnut halauksen..be happy :))