keskiviikko 26. toukokuuta 2010

Smoothien pintakerros


Sekoittelin erilaisia juomajuttuja kokeilumielessä kun tämä syntyi...
Aloin tekemään hyvin "löysää" virvoitusjuomaa johon laitoin:
-mustaherukanlehti-mehua
-kuusenkerkkää isolla kouralla
-lähdevettä
-agave-nectaria
-kookosöljyä
-suolaa

Tuota kun tehosekoittimella sotki niin kookosöljyn ansiosta pinnalle tuli HERKKUKERROS.
Maistoin ja otin välittömästi talteen jälkiruokakuppiin sekä ripottelin päälle siitepölyä.
Kuului taas kategoriaan "Syödään kultalusikalla".

Päivällä "linjalta" valmistui pakurijauhetta juuri senverran että pyhälakana hieman pääsi tahriintumaan blenderin alla.
Pakkaseen taas muutama pussukka siirtyi..

4 kommenttia:

  1. Hei, pitääkö pakurijauhetta säilyttää pakkasessa?? :)

    VastaaPoista
  2. Ei pakuria tartte säilyttää pakkasessa mutta mulla nyt sattuu olemaan pakastin melko tyhjänä joten eipähän pussukat ole kaapintäytteenä!
    Kuiva pakurijauhe säilyy paremmin kuin rasvainen kahvijauhe.

    VastaaPoista
  3. Kokeilen eilen keitellä pakuria, mutta maku oli lähinnä vesimäistä. Halmetoja sanoi sen olevan kahvin ja vaniljan vivahteinen. Miten pitkään sitä teetä pitää hauduttaa, vai teinkö jotain väärin?

    VastaaPoista
  4. Tuota...oletkohan keittänyt siis kokonaista pakuria vai kuivattua jauhetta?

    Kokonainen pakuri laitettuna kattilaan vaatii aikaa vähintään kaksi tuntia mutta mieluummin neljä.
    Keitä pakuria hiljaisella lämmöllä (levy 1 tai 2 asentoon).
    Pidä huoli että lähdevettä on riittävästi kattilassa ettet polta mökkiä.
    4-6 tunnin kuluttua sinulla on käytännössä katsoen täysin mustaa pakurilientä.
    Tämän paruriliemen voit varastoida tummaan lasipurkkiin josta sitten kurautetaan emmettä teeveden joukkoon ehkä reilu teelusikallinen per teemuki(n2dl).

    Pakurijauheen voit laittaa suoraan teekannuun hautumaan ja se on nopeaa kuin junaliikenne..15min ja nauti!

    VastaaPoista

Kiitos, olet ansainnut halauksen..be happy :))