perjantai 26. helmikuuta 2010

Päivä Delhissä-दिल्ली


Goasta Delhiin lähtö oli aikaistettu SpiceJetin lähettämän ilmoituksen mukaan 45min joten Goan kentälle menin 12.30 (13.45).Niinpä kentällä taas selvisi että kone onkin myöhässä ja lähtee vasta klo 15.10,joten taas lentokenttä-aikaa siunaantui ylimääräistä.
Itse lento sujui normaalisti eli siihen kuului nousu-lento-lasku...
Delhissä odotellessa matkalaukkuani(paino 10.8kg) varasin PrePaid-taxin joka maksoi huimat 213rupiaa eli 3.4€.

Laukun saatuani menin lapussa olevaan paikkaan 8 jossa alkoikin sitten erikoinen episodi kun multa kysyttiin paikkaa mihin olin menossa niin sanoin "Multani Dhanda" on paikan nimi.
Eka taxikuski ei varmaan ollut koskaan kuullutkaan paikkaa ja pian siinä olikin kymmenkunta ukkoa kuorossa toistamassa Multani Dhanda....kukaan ei tietenkään tiennyt paikkaa.
Kohta siihen paikkaan tuli taxi ja hyppäsin suoraan sisään sekä annoin lapun kuskille, hän vähän aikaa ihmetteli ja sanoin että aja kohti Delhin keskustaa se on lähellä rautatieasemaa.
Matkalla kuski huuteli muille takseille ja kyseli osoitetta...kuinka ollakkaan osasimme perille lopuksi hotellille.

Keskiviikon aamupalan jälkeen hyppäsin moporiksaan jonka kanssa sovimme viidentunnin sightseeingistä hintaan 600rupiaa joka on paljon mutta en jaksanut tingata enempää.

Ensin kävimme Hanuman-temppelillä joka valitettavasti oli ulkopuolelta remontissa joten tutustuminen sisältäpäin.
Tykkäsin paikasta todella paljon vaikka olen käynyt Intiassa kymmenissä Hindu-temmpeleissä niin tämä jotenkin kolahti minuun.

Seuraavana oli Laxmi Narayan Mandir-temppeli vuorossa.

Temppelillä oli todella hieno ulkoalue johon tutustuin tarkemmin enkä viitsinyt mennä sisäpuolelle kun sinne meni sadoittain koululaisia.

Sitten vähän mopohuristelua ja ohiajelu Red Fortista jonne en mennyt sen takia kun kaikki muut turistit siellä kuitenkin käy !!

Muutamilla basaareilla käyntiä ja lisää ajelua ...

Iltapäivällä suuntasin kävellen hotellilta Main Bazaar Roadille jossa olisin voinut tulla taas pähkähulluksi ostajaksi mutta olin päättänyt tuhlata vain käteisvarantoni.
Tuolla olis ollut todella kaunista tavaraa hyvin edullisesti.

Tapasin espanjalaisen pariskunnan Mallorcalta jotka olivat ostosreissulla Delhissä. He ostavat paljon vaatteita,hopeaa,koruja ja muuta mukavaa sekä myyvät niitä kotona torilla "pienellä" voitolla.

Ostinpa tuolta vielä viimeisinä ostoksina Coocos-tuotteita,muutaman pipon,jokusen Om-merkin,tyynynpäällysiä...
Olli pyysi ostaa itselleen Tawa-paistinpannun (chapati-leipää paistetaan) joka on siis pieni muurinpohjalettupannu.
Semmosen sitten ostin 80 rupialla(1.3€) joka tuntui aika halvalta, mutta suunnaton harmitus tuli kun vähän matkan päässä myytiin samaista pannua 50 rupian hintaan.
Harmitti aivan älyttömasti että maksoin turhaan ylimääräistä 50 centtiä, siitä suivaantuneena suunnistin hotellille ja kävin nukkumaan että jaksan huomenna lähteä Suomeen!!!!
[DELHIN KUVAGALLERIA]

Namaste !
Intia vaikenee ja JakeJoogi jatkaa seikkailujaan Suomessa toistaiseksi..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, olet ansainnut halauksen..be happy :))