tiistai 29. joulukuuta 2009

Panjim-Goan pääkaupunki

Tiistai-aamuna hyppäsimme Panjimiin menevään bussiin (12 rupiaa) ja matkasimme noin 16 km Goan pääkaupunkiin. Bussissa oli "rahastajapoika", joka huuteli vähän väliä avoimesta ikkunasta Panjim, jotta ihmiset kadulta tiesivät hypätä bussiin. Siinä saikin olla nopea liikkeissään, koska bussin ovi ei kauan auki ollut, kun jo taas jatkettiin matkaa. Menomatkalla saimme istumapaikat ja bussi oli intialaisittain ihmeen tyhjä.

Panjimiin päästyämme ostimme kookospähkinät ja nautiskelimme ihanat kookosmaidot ja -lihat sillan kupeessa. Nam nam!

Sitten pieni tutustumiskierros portugalilaistyylisiin rakennuksiin ja kipuaminen ylös mäelle maisemia ihastelemaan.
 

Ennen kuin aloitimme päivän ostosrumban kävimme vielä katsastamassa kirkon.


Sitten löysimme hyvän aurinkolasikaupan ja mukaan tarttui parit mieluiset lasit. Anskua jäi vähän harmittamaan kun kauppias ei myynyt Dolce & Gabbaneja haluamaamme hintaan, ja ei niistä tehty sitten kauppoja. Matka jatkui ja kävimme erinäisissä pikkuputiikeissa tutkailemassa tarjontaa....ostimme parit urheilupaidat, rotantappokengät ja kaulakorut minulle, Anskulle parit Salwar Kameez-asut, puserot, korvikset ja sandaalit.


Ja kun vauhtiin pääsee, niin menoa ei voi hidastaa.....löydettiin taas yksi uusi liike, jossa oli hyvännäköisiä Salwareita Anskulle ja sillä aikaa kun Ansku tutki niitä, minä kiinnostuin intialaisten miesten juhla-asuista ja niinpä tein kaupat yhdestä sellaisesta....kaitpa sen joskus päällensä uskaltaa laittaa Suomessa....juhlaturbaanin jätin kuitenkin suosiolla kauppaan, vaikka olishan se ollut aika räyheä. Asussa oli hiukan liian pitkät hihat, joten myyjä lupasi lyhentää ne ja voisimme hakea ostoksemme parin tunnin kuluttua.

Ennen kotimatkaa piipahdimme vielä syömään ,Juusto Masala Dosa, Sipuli Rava Dosa sekä Inkiväärijuomat(yht 92rs=1,4€).


Tulomatkalla bussi olkin aivan ääriään myöten täynnä ja seisoimme tunnin matkan käytävän takaosassa.

Kaupungissa jouduimme hieman ihmettelemään ruotsalaisten pissaleikkejä....


Panjimin [KUVAT]

1 kommentti:

  1. Hienoja kuvia taas... olin itse Goalla noin 5 vuotta sitten ja jotenkin näyttää siistimmältä, tuo bussikin on intialaisittain nykyaikainen ja tyhjä(!). Panajissa näkyy ihan länsimaisiakin busseja taustalla ja suht länsimaisia autoja, muutenkin aika siistin näköistä. En tiedä onko Intia sitten tällä vuosituhannella siistiytynyt ja vaurastunut, tai sitten itse muistan asiat valikoidusti.

    Mutta hyvää matkaa toivoo Masa V Kiltasta.

    VastaaPoista

Kiitos, olet ansainnut halauksen..be happy :))