keskiviikko 16. joulukuuta 2009

Shoppailua ja safaria

Tiistai- iltapäivällä lähdimme autolla läheiseen kaupunkiin Manantavadiin ostoksille, mukaan saimme Sajin oppaaksemme. Matka taittui hitaasti mutta varmasti väistellen tien kuoppia ja tiellä seikkailevia lehmiä, kilejä ynnä muita liikkuvia otuksia. Olimme kertoneet etukäteen Sajille, että haluamme ostaa Anskulle Salwar Kameez-asun (=tunika-housuasu), joten Saji opasti meidät heti sopivaan liikkeeseen….ja ei muuta kuin yläkertaan tutkailemaan asuvalikoimaa.


Ja löytyihän sieltä mieluisat 2 asua Anskulle ja kaupantekijäisiksi saimme vielä parit kangasnenäliinatkin. Muutama kadunkulmaus ja taas Ansku iski silmänsä kivaan asuun…..ei muuta kuin asu kassiin ja rahat myyjälle…….voi tätä rahanmenoa(20€)!! Sitten ostovimma iski jo minuunkin ja kävimme ostamassa minulle sandaalit ja samalla tuli ostettua parit pienen pienet kengät Nessa-tyttösellekin tuliaiseksi(6€).


Sitten alkoikin jo vähän makean hammasta kolottaa ja piipahdimme Sajin ja autonkuljettajamme kanssa kuppilaan kakkupalalle,  sokerimössölle (=hyvin sokerinen kakkuviipale eikä ayurvedinen)  ja fresh limelle…..hyvvee oli ja halapoo 90 rupiaa eli 1,30 euroa kaikilta neljältä yhteensä!!!


Kotiin paluumatkalla vielä poikettiin ostamassa ayurvedisiä lääkkeitä/vitamiineja iso läjä….nyt ei pitäisi enää tautien vaivata…….


Vähän ennen Resorttiamme kävimme rakentamassa pienoisen puumajan.

 

Reilu kolmetuntinen reissu taksilla maksoi 9€..


Keskiviikkona iltapäivällä lähdimme taas liikenteeseen eli tällä kertaa Wayanad WildLife Sanctuaryyn, tarkoituksena nähdä villieläimiä ihan vapaana luonnossa.  Mukaamme lähti tänään kaksi intialaista miestä, joista toinen vanhempi paljastui myöhemmin ravintotiedemieheksi. Menomatkalla näimme yhden peuran kauempana metsässä ja apinoita tien vieressä meitä tuijottamassa.


Pian jouduimme myöskin pienten koululaisten tuijottamiksi….koulupäivä oli loppunut ja heitä meni isoin joukoin kotia kohti. Meidät nähdessään he alkoivat tungeksia automme ikkunoihin meitä tervehtimään ja kyselemään mistä olemme ja mikä on nimemme.

 

Ensin menimme Resortin omille mökeille jotka sijaitsivat yli 800m:n korkeudessa ja näköalat senmukaiset.



 


Mökillä nautimme chait pikkuleipien sekä banaanien kera.Matkaseuralaisten kanssa teimme pienen kävelyn jonka aikana tutustuimme hieman yrtteihin.Kahviplantaaseja tuolla alueella on paljon...kahvinpapuja tuossa kuvassa.



Tulomatkalla alkoi aurinko painua mailleen joka meinaa taas sitä että eläimet alkavat liikehtiä.
Tarkkailimme tienvierustan maastoa herkeämättä…jarrutus ja siinä oli riikinkukko josta en ehtinyt ottaa kuvaa…hetkisen kuluttua olikin elefantti poikasensa kanssa melko kaukana.


Ajettuamme jonkun matkaa niin heps!
Se oli siinä tienvieressä noin kymmenen metrin päässä… oikea villielefantti. Olimme kuulemma hyvin onnekkaita koska alueella järjestettävällä safarilla ei eufelfantteja useinkaan nää.


Tämä oli siis taas täydellinen päivä.Pääsin taas kylpemään itseni hikeen hieronnan jälkeen.

1 kommentti:

  1. Kiitos joulukortista! Aika siistiä että olette villinorsuunkin kerenneet törmätä!

    VastaaPoista

Kiitos, olet ansainnut halauksen..be happy :))