Pakuritee Ohjeita


Pakuria voidaan käyttää teessä hyvinkin monella eri tavalla.
-jauhettuna
-paloiteltuna
-keitinseoksena

Oma suosikkini on jauhettu pakuri joka syntyy seuraavasti:
-hae pakurikääpä koivusta
-kuori musta hiiltyneen näköinen pintakerros pois vaikkapa jo metsässä(tästä voi sitten tehdä tinktuuraa)
 -aloita pienkirveellä vuolemaan pintakerrosta pienempiin lastuihin ja lopeta kun alkaa tuntua siltä että vuolisit korkkia koska tehokkain ainesosa on on tuossa mustan kuoren ja rihmaston välissä yleensä noin 1,5cm
 -kuivata nämä lastut/palaset esim. uunissa +50C(luukku raollaan ilmankierron vuoksi)
tai saunan lauteilla tai auringonpaisteessa tai hyötykasvikuivurissa.
-milloin pakuripalat ovat kuivia? No sen vaan tuntee kun palaset ei paina oikeastaan enää mitään vaan ne ovat kuin styroksia....uunissa/saunassa muutama tunti...auringonpaisteessa pari päivää. 

-senttiset palaset voit heittää siltään kattilaan ja keitellä niitä 2-4h jolloin niistä irtoaa teeainekseen lääkinnälliset vaikutukset
-aina kun lämmität pakuria niin voit samalla ottaa kasvoillesi huikean terveellisen höyrykylvyn

-tehosekoittimella jauha kuiva pakuri jauheeksi (huom! kun avaat tehosekoittimen kannen niin sieltä tulee hyvin ohutta pakuripölyä)
-säilö valmis pakurisi kuivaan tilaan vaikkapa koivuiseen astiaan tuohien joukkoon(hifistelyä)

Pakuritee resepti:
Omaksi suosikiksi on muodostunut nämä...
Kuvassa olevia tuotteita laitetaan hautumaan sopivassa suhteessa ja kokeilemalla,kokeilemalla,kokeilemalla löytyy varmaan joku suosikki mikä sopii juuri sinun keho- ja makutyypilliselle.
Ainekset:
-pakuri
-lakritsijuuri
-pau d´ arco
-moringa
-shisandra
-anis
-kardemumma
-ruusunmarja
-hibiscus(ruusunkukasta kuivattu)
-inkivääri
-ginseng
-suola,chili
-hunaja
-sitruuna
Lisäämällä kylmäpuristettua kookosöljyä valmiiseen juomasekoitukseen saattaa kieli mennä juoman mukana eli tekee useimmille hienon makunautinnon tervellisine vaikutuksineen.

Pelkästään näillä aineosilla pystyt saamaan kymmeniä erilaisia makuyhdistelmiä laittamalla eri koostumuksia ja määriä.
Teenautinnosta on tullut mahtavia kicksejä jo senkin takia että lähes joka kerta on on erimakuista teetä.
Kahvinjuojat taitavat suosia hyväksi koettua tapaa eli x mitallista kannulliseen ja sillä saletti.......helppoa ja yksitoikkoista.
Vihje:
Tee jokaisesta teehetkestäsi nautinnollista taidetta:
-vaihda juoma-astiaa
-juo eri paikoissa ja eri asennoissa esim aamukasteisella nurmikolla paljainjaloin nautittu tee on huikea kokemus ja talvella lumihanki tekee vastaavan efortin.
-anna mielikuvitukselle tilaisuus ja keksi loistavia teenautintoja
-raakasuklaa sopii sanoinkuvaamattoman hyvin juuri sinun teehetkeen
Kokeile,keksi,nauti,iloitse...älä rajoita vapautuvaa aivokapasiteettia
Nyt taas olen juonut liikaa pakuri/suklaa-yhdistelmää kun flow vie miehen mennessään.
Elämä on ihmisen parasta aikaa, älä hukkaa sitä !