Reseptit

Oilin reseptit Elävän Ravinnon viikolta 26.-30.7.2010

Kukkakaaliviillokkiin on parasta viipaloida kukkak monitoimikoneen
viipalointiterällä, ei siis raastaa.
Kastikkeeseen(tehosekoittimessa),paksu kastike paras, ei tule muuta kuin
cashewpähkinää, curryä, valkosipulia, hieman sitruunamehua ja, jos makea
ei ole ongelma,hieman hunajaa. Kastike voi muhia jääkaapissa pienen aikaa
ja sitten vain sekaisin kukkakaalin kanssa.

Instituutin kakku

Pohja: Hasselpähkinää ja pekaanipähkinää(kuivina) ensin kuivaan
monitoimikoneeseen ja veitsiterällä hienoksi, joukkoon liotettuja
taateleita niin monta, että massan saa just ja just pyörimään,
carob-pulveria n.3 rl pieneen kakkuun.

Eka kerros omenaraastetta, voi valuttaa hetken aikaa ja laittaa joukkoon
kookoshiutaleita ja vaikka vaniljaa.

Toka kerros aprikoosia;liotetut aprikoosit jauhetaan monitoimikoneessa
ilman nestettä kiinteäksi massaksi.

Kolmas kerros muusattua banaania.

Kuorrutus mantelia; liotetut mantelit kuoritaan ja jauhetaan
tehosekoittimessa vähässä nesteessä niin hionoksi kuin mahdollista.
Valutetaan siivilässä ja pursotetaan kun massa on valunut kiinteäksi.

Koristellaan runsaalla määrällä hedelmiä.


Salattikastike

Tomaatinmehua, joka jää kun kovertaa tomaatteja täytettäväksi.
Oliivi tai seesamiöljyä...tai mitä tahansa kylmäpuristettua missä ei ole
kitkerää makua.
Raastettua inkivääriä (runsaasti)ja valkosipulia.
Raastettua omenaa
Tamaria tai Brag-kastiketta
Lime/sitruunamehua runsaasti

Kaikki aineet voi sekoittaa myös tehosekoittimessa, jos ei jaksa raastaa,
ja siivilöidä.


Tomaattien täyte

Liotettuja manteleita ensiksi monitoimikoneeseen ja hienonnetaan.
Sekaan tomaatin "sisälmyksiä", jotka jää kun tomaatit kovertaa.
Basilikaa tuoreena tai kuivattuna ja oreganoa.
Tamaria tai Braggia
Valkosipulia
Sitruunaa
Chiliä maun mukaan
Annetaan pyöriä monitoimikoneessa kunnes on tasaista.
Koverretut tomaatit kannatta valuttaa tovi alaspäin, jotta niistä ei tule
täytettäessä vetisiä. Koristellaan esim tamari-marinoiduilla
auringonsiemenillä, jotka on kuivattu kuivurissa.

Punajuurimureke

Siihen tulee pienellä terällä tai mehulingossa hienonnettua punajuurta.
Jos punajuuri on kovin mehukasta, osan nesteestä voi laittaa syrjään.
Vähän hienonnettua jäävuorisalaattia tai kiinankaalia.
Vähän pilkottua avocadoa.
Hienoksi jauhettua hasselpähkinää (joka sitoo ylimääräistä nestettä)
Vähän hienoksi pilkottua (käsin ei koneessa)sipulia.
Ruususuolaa tai tamaria, jos kaipaa suolaisuutta.
Mausteeksi meiramia,tinjamia tai rosmariinia

Jos mureketta jää yli, siitä saa kuivurissa "retkipihvejä".

Yksi resepti, joka Fisköön viikolla jäi unholaan ja olisi sopinut
retkimuonaksi on "grillivartaat":
Herkkusieniä kokonaisina
Paprikan palasia
Kirsikka tomaatteja
Kesäkurpitsaa paksuna siivuna
Sipulia lohkona

Marinoidaan ensin tovi tamari-valkosipuli-oliiviöljy-lime-mustapippuri
marinadissa ja pujotellaan sitten puuvartaisiin. Kuivausaika kuivurissa
noin 10 tuntia ja enemmänkin.Voi kokeilla sopisiko ananas myös
varrasherkuksi.

Lycka till ja terveisiä Kökarilta

Oili