Eilen kävin kaupasta noutamassa edullisesti yksinkertaisen kupoliteltan yrttien kuivaamisteltaksi.
Tänään sitten pilkoin sinne pakuria kuivumaan.
Samaan aikaan kuivattelin pihalla myös pettua.
Pitäis rakentaa teltalle semmoinen alusta joka kääntäisi teltan oviaukon auringon suuntaan .
Iltapäivällä oli sitten vuorossa yrttien keruuretki Muurameen josta tarttui mukaan mm.
Kellarista pieni lanttu ja kyssäkaali..
Kallioimmeltä...
Saksankirveliä...
Sinikuusamaa...
Piparjuurta...
Lipstikkaa...
Nokkosta,mustaviinimarjan lehtiä...
Maitohorsmaa..
Ja....
Kylläpä noita taas juhannuksen ainakin syödä mässyttelee, jääköön rillimakkarat muille.
Kiitokset organisaattorille hienosta illasta. Laitapas raakaleivän resepti jakoon, oli varsin maittavaa.
VastaaPoistaOlet kokenut pakurin kerääjä, joten kysyisin sinulta hieman ohjeita.. Huomenna siis menisin hakemaan käävän itselleni. Käytetäänkö pakurista myös se musta kuori vai leikataanko se pois kokonaan? Kuinka kauan tuon kuivaamiseen menisi aikaa esim saunassa tai kuivurissa? Mikä olisi sopiva lämpötila?
VastaaPoistaPakuri siis kuoritaan, leikataan pieneksi silpuksi, kuivataan, laitetaan tehosekottimeen ja pakastetaan? Olenko ymmärtänyt oikein? =)
Kiitti jo etukäteen vastauksesta ja mukavaa kesää!
Oletkos tutustunut jo tuohon?
VastaaPoistahttp://jakejoogi.blogspot.com/p/pakuritee-ohjeita.html
kerro ihmeessä mitä sää noille teet, miten käsittelet yrtit? Miten käytät?
VastaaPoista- Päivi
MItes kun olen kuullut, ettei auringossa pitäisi kuivattaa ettei haihdu ravintoaineet, niin mitä mieltä olet siitä?
VastaaPoistaensi viikolla olen lähdössä mökille, ja pitäisi joku kuivatussysteemi kyllä keksiä :)